NEIX UNA NOVA RUTA GUIADA COMBINADA ENTRE ELS DOS ARENYS

març 9, 2016

Des d’aquesta setmana, els dos Arenys poden oferir als seus visitants una nova ruta guiada combinada de la mà de les empreses culturals Espais amb Història i Sinera Cultura. Es tracta d’una passejada en què els participants podran conèixer, per una banda el passat indià d’Arenys de Mar i, per l’altra, la història i les estances del Castell de Can Jalpí d’Arenys de Munt.
Precisament aquest darrer emplaçament va ser l’escenari escollir per presentar públicament, ahir, la proposta turística i cultural, en la qual van reivindicar el valor històric de la comarca del Maresme, capaç de contenir, entre tots els seus municipis, fragments dels capítols més destacats de la història de la humanitat, des de jaciments del paleolític a la revolució industrial. Una presentació que va tenir el suport de l’Ajuntament d’Arenys de Mar amb la presència del regidor de Cultura i Turisme, Joan Miquel Llodrà, i de la regidora de Promoció Econòmica i Fires, Viviana Pérez.
En aquesta proposta concreta, els seus organitzadors s’han centrat en Can Jalpí per tractar-se d’una antiga casa pairal que va ser modificada a finals del segle XIX convertint-se en un castell amb un marcat estil eclèctic i romàntic, mentre que la ruta indiana permet repassar un dels capítols més recents de la vila en la quual diversos arenyencs van embarcar-se a l’aventura per fer fortuna al nou món. Pocs van tornar, però els que ho van fer van transformar l’urbanisme, la cultura i la vida d’Arenys de Mar.
Tant la visita al Castell de Can Jalpí com la ruta indiana tenen una durada aproximada de dues hores i l’objectiu és difondre el patrimoni dels dos Arenys tant a gent de la comarca com d’arreu.
La ruta combinada es donarà a conèixer tant a les oficines de turisme com als establiments de pernoctació locals i de la comarca i suposa un element més per continuar promocionant la nostra vila i fomentar el turisme familiar i de qualitat.

Ajuntament d’Arenys de Mar – Neix una nova ruta guiada combinada entre els dos Arenys